Menu Sluiten

Naamwedstrijd gemeente Westergo (update)

De afgelopen tijd mochten de inwoners van de nieuwe Gemeente ‘Westergo’ een alternatief inzenden voor deze werknaam. De speciale website gemeentezoektnaam.frl meldt dat er ruim 450 inzendingen zijn binnengekomen. Dit is wat we hebben voorspeld en het kan haast niet anders of er zitten goede kandidaatnamen tussen.

Beslissingsprocedure

Hoe nu verder? De beurt is nu aan de naamgevingscommissie:

[deze] bestaat uit negen vertegenwoordigers van de vier gemeenten. Samen vormen zij een afspiegeling van de verschillende beroepsgroepen en regio’s in de nieuwe gemeente. gemeentezoektnaam.frl

Hoe kun je met negen mensen alle beroepsgroepen weerspiegelen? Er zullen vertegenwoordigers van het gemeentebesturen, de gemeenteraden, een boer, een ondernemer, een onderwijzer en iemand uit de toeristische sector inzitten (?) Verder zullen de verschillende talen vertegenwoordigd zijn. De mensen uit Franeker kunnen een alliantie sluiten met de ondernemer en de toerismevertegenwoordiger en kiezen voor een naam het ‘merk’ Franeker erin. Franeker-Wad is een mooi simpele compromisnaam en bevat zelfs twee toeristische trekpleisters. Deze of een vergelijkbare oplossing is ongetwijfeld ingezonden.Een fiets wat mij betreft! Of toch Frankergo of het historische en toeristisch verantwoorde Middenzee?

Wordt vervolgd

Uit de winnende namen mag de bevolking in september kiezen, maar mogelijk wordt de lijst nog aangevuld met de werknaam Westergo of andere eigen namen (een naam met Fryslân erin?). De domeinnaam Westergo.nl is in elk geval alvast gereserveerd.

Geplaatst inGeen categorie