Menu Sluiten

Goede namen, slechte namen: Omo

foto: Pixabay, creative commons


Abstracte namen zijn vaak een gemiste kans, omdat ze niets zeggen over wat je te bieden hebt. In de vorige post in deze serie gaven we Sanquin om deze reden een dikke min. Vandaag geven we een dikke plus aan Omo.

1. Omo heeft een goede reden voor een abstracte naam

Omo werd ergens halverwege de twintigste eeuw geïntroduceerd. Synthetische wasmiddelen waren toen een revoltionaire verbetering ten opzichte van traditionele zeepproducten. Wanneer je hier een compleet nieuw woord voor introduceert, klopt dat.

2. Omo is ultrakort

Abstracte namen zijn moeilijker te onthouden dan concrete en moeten dit dus compenseren. Omo is ultrakort en bestaat uit slechts twee verschillende letters. De naam is bovendien een palindroom (omkeerwoord) en een ambigram (symmetrisch woord). En dan rijmen de twee lettergrepen ook nog eens. Het is het kortste gedicht ter wereld.

3. Omo is kindvriendelijk

De o en de m behoren tot de eerste klanken die kinderen leren beheersen en de eerste letters die ze leren schrijven. De naam Omo zal dus een van de eerste ‘volwassen’ merken zijn die ze leren kennen, wanneer de ouders het gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat merken die je in je vroege jeugd in je geheugen opslaat op latere leeftijd een hogere voorkeur hebben. De naam is dus sluw gekozen.

Geplaatst inMerknamen