Hoenoemik? Site

Hoenoemik? werkt voor GGN

Hoenoemik? werkt voor GGN

Het grootste deurwaarderskantoor van Nederland belde onlangs bij ons aan. De vraag: bedenk de naam van een dienst, die past bij de nieuwe positionering van GGN. De naam moest dus beschrijvend zijn, maar ook...

De juridisch adviseurs van Turnstone

Nieuws over een naam die we NIET hebben bedacht: juridische Adviesbureau Signify is van naam veranderd en heet nu Turnstone. De reden voor de verandering is niet bekend gemaakt, mogelijk heeft het te maken met de naamsverandering van Philips Lighting in hetzelfde Signify. Met Peter van der Wees, een van de partners van Turnstone, hebben we verschillende keren prettig samengewerkt. Hij adviseerde ons onder andere voor ons aankomende boek (daarover snel meer).

Hoenoemik? bedenkt Horrify

Eind vorig jaar werd de eerste streamingdienst voor horrorfilms gelanceerd. Hoenoemik? tekende voor de naam: Horrify. Het bleef niet onopgemerkt: o.a. RTL Nieuws, Linda, Cosmopolitan, NRC Handelsblad, Filmtotaal en Metro besteedden er aandacht aan. Opdrachtgever was Dutch Channels.

Hoenoemik? bedenkt Level V

Hoenoemik? ontwikkelde een nieuwe naam voor het Amsterdamse videoproductiebedrijf Feller Media, bekend van onder andere talloze TEDx-films. De nieuwe naam Level V past bij de nieuwe koers die de onderneming heeft uitgezet.

Waar komt de naam Velpon vandaan?

Uit de serie knagende vragen, we schreven er al eens over voor het weblog Brandwolk. De klassieke merknaam Velpon is oerhollands. Momenteel wordt hij door het in Goes gevestigde Bison gemaakt, maar de naam stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Het eeuwfeest nadert dus. De naam heeft het achtervoegsel -on, net als bijvoorbeeld Nylon, wat gebruikelijk was voor stofnamen. Waar het velp-gedeelte voor staat zie je hierboven. De gescande telefoongids van 1929 (Bron: Koninklijke Bibliotheek) geeft de vermelding van het chemische fabriekje Velpa, gevestigd op Hooistraat 4 in Den Haag.

Hoenoemik? werkt voor HEMA

Een opdrachtgever met een klinkende naam. HEMA benaderde ons kort geleden voor een naamgevingsopdracht. Over de details kunnen we niet naar buitentreden, maar we hopen er binnenkort natuurlijk meer over te kunnen zeggen.

Goede namen, slechte namen: Omo

Abstracte namen zijn vaak een gemiste kans, omdat ze niets zeggen over wat je te bieden hebt. In de vorige post in deze serie gaven we Sanquin om deze reden een dikke min. Vandaag geven we een dikke plus aan Omo.