Blog

Een creatieve bedrijfsnaam bedenken in 5 stappen

Het verzinnen van een bedrijfsnaam is leuk werk, maar kan soms frustrerend uitpakken. Want veel aansprekende vondsten blijken al bezet of leiden tot verschil van mening tussen de partners. Het gevolg? Vaak valt de keuze op een veilige, maar kleurloze keuze. Of op een vreemd gespelde, abstracte naam met als enige pluspunt de beschikbaarheid als domeinnaam. Dat zijn beide gemiste kansen. Een creatieve bedrijfsnaam met een echte meerwaarde voor je zaak is altijd te vinden door gericht te werk te gaan. We vatten de methode samen in vijf stappen.

Lees meer

Terug naar de bedrijfsnamenfabriek

Het is in mei 2017 tien jaar geleden dat het geruchtmakende boek De bedrijfsnamenfabriek verscheen. Ik sprak schrijver Erwin Wijman naar aanleiding van dit jubileum. Onderstaande tekst is een voorpublicatie uit een nieuw miniboekje over naamgeving dat binnenkort verschijnt. Wie rond de eeuwwisseling zijn post opende of het nieuws doornam, kwam regelmatig voor een verrassing […]

Lees meer

Shower Beer

Hoe verover je een markt waar het aantal aanbieders geëxplodeerd is, zoals die voor craft beers? Een mogelijkheid is om met je productnaam je eigen nichemarkt te scheppen. Het Zweedse designbureau Snask introduceerde onlangs Shower Beer. Inderdaad een drankje voor onder de douche, om je compleet voor te bereiden op een mooie avond. De flesjes bevatten 18 cl: drie slokken sterk, maar vriendelijk bier.

Lees meer