Blog

Hoenoemik? bedenkt Level V

Videoproducent Feller Media heet voortaan Level V, een naam ontwikkeld door Hoenoemik? Het bedrijf bedient de top van de markt en filmt bijvoorbeeld voor TEDx. De naam Level V past bij het hoge kwaliteitsniveau en heeft zowel een mooie klank als een mooie grafische vorm: drie letters worden twee keer herhaald. Het logo is perfect symmetrisch.

Lees meer

Waar komt de naam Velpon vandaan?

Uit de serie knagende vragen, we schreven er al eens over voor het weblog Brandwolk. De klassieke merknaam Velpon is oerhollands. Momenteel wordt hij door het in Goes gevestigde Bison gemaakt, maar de naam stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Het eeuwfeest nadert dus. De naam heeft het achtervoegsel -on, net als bijvoorbeeld Nylon, wat gebruikelijk was voor stofnamen. Waar het velp-gedeelte voor staat zie je hierboven. De gescande telefoongids van 1929 (Bron: Koninklijke Bibliotheek) geeft de vermelding van het chemische fabriekje Velpa, gevestigd op Hooistraat 4 in Den Haag.

Lees meer

Een creatieve bedrijfsnaam bedenken in 5 stappen

Het verzinnen van een bedrijfsnaam is leuk werk, maar kan soms frustrerend uitpakken. Want veel aansprekende vondsten blijken al bezet of leiden tot verschil van mening tussen de partners. Het gevolg? Vaak valt de keuze op een veilige, maar kleurloze keuze. Of op een vreemd gespelde, abstracte naam met als enige pluspunt de beschikbaarheid als domeinnaam. Dat zijn beide gemiste kansen. Een creatieve bedrijfsnaam met een echte meerwaarde voor je zaak is altijd te vinden door gericht te werk te gaan. We vatten de methode samen in vijf stappen.

Lees meer

Terug naar de bedrijfsnamenfabriek

Het is in mei 2017 tien jaar geleden dat het geruchtmakende boek De bedrijfsnamenfabriek verscheen. Ik sprak schrijver Erwin Wijman naar aanleiding van dit jubileum. Onderstaande tekst is een voorpublicatie uit een nieuw miniboekje over naamgeving dat binnenkort verschijnt. Wie rond de eeuwwisseling zijn post opende of het nieuws doornam, kwam regelmatig voor een verrassing […]

Lees meer